Notatka otwarta

Data dodania: 16 maja 2012, 22:05
Aktualizacja: 26 grudnia 2012, 14:59

Migdały i wiórki kokosowe przerobić na mąkę. powinno się udać w blenderze albo młynku do kawy. krem kokosowy lekko podgrzać wrzycając do ciepłej wody, dodać do "mąki migdałowo-kokosowej". zblendować daktyle i rozmieszać z resztą składników. Powinna powstać zwarta masa, którą należy rozpłaszczyć w tortownicy. Chowamy na chwilę do zamrażalnika.

Górna warstwa - krem czekoladowy
6-7 bananów
100-150g kremu kokosowego
100-150g (surowego)kakao (im więcej kakao tym mniej wyczuwalny smak bananów)
kilka daktyli

http://veganskisvemir.blogspot.com/2012/11/witam-po-bardzo-dugiej-przerwie.html
Tagi: Ciasto, przepisy


Dużo ciekawej treści, mało czasu?
Zapisz ją na później bezpośrednio online! Tekst, adresy stron... Wszystko pod ręką
i w jednym miejscu. Całkowicie za darmo. Dowiedz się więcej »
Rozpocznij